0
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ

Καλώς ήλθατε στο dokosfish.gr

Καθημερινά επιλέγουμε για εσάς μόνο το φρέσκο! Κάνοντας μια βόλτα στην ψαραγορά μας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα ντόπιων ψαριών ή εισαγωγής, με την εγγύηση ότι το ψάρι που θα φτάσει στο τραπέζι σας, δεν θα έιναι άλλο παρά αυτό που εσείς οι ίδιοι, θα επιλέγατε, για την οικογένειά σας...

ΓΑΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: 1 KG
ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ
προσφορά ημέρας
€4,95

πικάντικος γαύρος μαρινάτος

από το pandespani.com

Τι χρειαζόμαστε:

300 γραμ. γαύρος
1,5-2 λεμόνια, τον χυμό
ελαιόλαδο
λίγο χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ μπούκοβο (τσίλι φλέικς)
1-2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1-2 φρέσκες μικρές καυτερές πιπεριές σε πολύ λεπτές ροδέλες

Παίρνετε ένα-ένα τα ψάρια και πιάνοντας το κεφάλι, το τραβάτε κατά μήκος του σώματος βγάζοντας και το κεντρικό κοκαλάκι. Ξεπλένετε και ανοίγετε το ψάρι σαν βιβλίο.

Βάζετε τα ψάρια σε γυάλινο μπολ το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχετε ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και αρκετό λεμόνι, πασπαλίζετε με λίγο μπούκοβο και μαϊντανό. Ανάλογα με το μέγεθος του μπολ, μπορείτε να κάνετε 2 ή παραπάνω στρώσεις με τον ίδιο τρόπο. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες.
Σερβίρισμα: Μεταφέρετε τον μαριναρισμένο γαύρο σε πιάτο, ρίχνετε μια γραμμή ελαιόλαδο και γαρνίρετε με λίγο έξτρα μαϊντανό και τις φρέσκες καυτερές πιπεριές. Βάλτε ουζάκι ή ρακή και ... δοκιμάστε.

tel

ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ > ΧΤΑΠΟΔΙ ΕΛΛΑΔΟΣ
xtapodi_draw.pngxtapodi_draw.png

ΧΤΑΠΟΔΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
ΤΗΓΑΝΙ Οχι
ΣΧΑΡΑ Ναι
ΦΟΥΡΝΟΣ Ναι
ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ Ναι
Το χταπόδι είναι από τα πιο έξυπνα ασπόνδυλα, με την πιο ευέλικτη συμπεριφορά. Διαθέτει άριστη αφή και όραση αλλά περιορισμένη ακοή. Κατά μήκος των πλοκαμιών, φέρει μικρές βεντούζες που το βοηθούν να παγιδεύει την τροφή του και να κινείται με ευκολία σε όλων των ειδών τις υποβρύχιες επιφάνειες
11.24 € / Kgr. ( * Με Φ.Π.Α. )
Ξεπλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκ

Τι χρειαζόμαστε:

1 1/2 κιλό χταπόδι
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
6 μέτριες πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ξίδι από κρασί
2 δαφνόφυλλα
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 κ.σ. ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

 

 

 

 

 

Ξεπλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά. Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 8΄-10΄ μέχρι να μελώσουν (όχι να κάνουν χρώμα). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις προσθέτουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε ελαφρά ίσα να λαδωθούν. Περιχύνουμε με τις ντομάτες και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει το φαγητό. Σιγοβράζουμε περίπου για 35΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.
Συμβουλή: Ποτέ δεν αλατίζουμε ένα φρέσκο χταπόδι αν δεν το δοκιμάσουμε πρώτα. Είναι αρκετά αλμυρό από μόνο του.

DOKOS Ltd. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Mikhail P. Zoupas
& Associates